Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Acar

Zoet/zure varkensvlees met ananas


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 4 eetlepels ketjap
- 2 tenen knoflook
- 1 blik ananasstukken
- 3 eetlepels maizena
- 1,5 dl. azijn
- 4 eetlepels suiker
- 2 eetlepels droge sherry
- zout

Bereiding:

Pers de knoflook. Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm. Breng 2,5 dl. water aan de kook met de ketjap en de knoflook. Voeg het vlees toe en draai het vuur laag als de inhoud van de pan kookt. Doe de deksel op de pan en laat het vlees onder af en toe omscheppen gaar worden. Laat intussen de stukjes ananas in de zeef uitlekken, bewaar het sap. Maak een papje van de maizena, de helft van de azijn en het ananassap. Controleer of het vlees gaar is en voeg dan al roerende het papje toe. Schep de stukjes ananas en de sherry door de inhoud van de pan. Proef het gerecht en voeg naar smaak azijn, ketjap, suiker of zout toe.

Babi Acar