Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Klepon Pelangi

Regenboog balletjes gevuld met Javaanse suiker

Klepon Pelangi | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. ketanmeel
- 100 gr. geraspte kokos
- 3 dl. santen
- 2 schijfjes gula djawa
- 1 theelepel kapur sirih
- rode, gele, groene en blauwe kleurstof
- zout

Bereiding:

Hak de gula djawa in kleine stukjes. Stoom de geraspte kokos met wat zout voor ca. 15 min. Spreid de gestoomde kokos uit op een bord. Meng in een kom het ketanmeel met wat zout, kapur sirih en een scheutje santen. Kneed hiervan een soepel en glad deeg terwijl je beetje bij beetje de santen toevoegt. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Kleur een portie rood, een portie oranje, een portie geel, een portie groen, een portie blauw en een portie paars en kneed elke portie goed door.

Maak per kleur 8 balletjes. Druk met je vinger een holletje in een balletje. Als je merkt dat de randjes gaan scheuren, voeg dan ietsje water toe (paar druppels water maken al een verschil!) en als het te soepel is, dan iets meer meel toevoegen. Vul de holletjes met wat gula djawa, maak de bolletjes weer dicht en rol ze even door je handen. Kook de balletjes in een grote pan met zacht kokend water tot ze komen boven drijven en laat ze nog even een paar min. doorkoken. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit het water en rol ze door de gestoomde kokos. Serveer de klepon warm of lauw.

Klepon Pelangi