Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kroepoek Gendar

Kroepoek van witte rijst


Ingrediënten:

- 500 gr. witte rijst
- 2 eetlepels kokend water
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1,5 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen ketumbar
- olie om te frituren

Bereiding:

Meng het water met het knoflookpoeder, ketumbar en zout en roer dit goed door tot de kruiden zijn opgelost. Doe de rijst in een rijstkoker of stoompan. Roer het water gelijkmatig door de rijst. Kook of stoom de rijst gaar zoals je gewend bent. Schep de rijst even door zodra het gaar is en laat het nog 10 min. in de pan zitten. Maak de rijst fijn in de vijzel of in de blender terwijl het nog warm is.

Leg een velletje bakpapier op het aanrecht en leg er een eetlepel gemalen rijst op. Dek dit af met nog een velletje bakpapier en rol de rijst dun uit, hoe dunner, hoe krokanter het wordt. Leg de platgemaakte kroepoek op bakpapier in de oven en verwerk de rest van de rijst op dezelfde manier. Zet de oven aan op de laagste stand en laat de kroepoek volledig drogen, dit kan een aantal uur duren. Verhit ruim olie en frituur de kroepoek krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Kroepoek Gendar