Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kremes

Gebakken kip bedekt met een krokante kruidenlaag


Ingrediënten:

- 1 kip
- 5 dl. water
- 50 gr. rijstmeel
- 1,5 eetlepel tapiocameel
- 2 daun salam
- olie

Bumbu:

- 8 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- 1,5 theelepel ketumbar
- zout naar smaak

Bereiding:

Schil de kunyit en djahe en snijd het fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in stukken en kook het in het water met zout en daun salam gaar. Haal de kip uit de bouillon. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de bumbu in olie tot het gaat geuren. Meng het rijstmeel en het tapiocameel met 2 dl. bouillon en roer het goed door, roer dit door het kruidenmengsel. Laat het afkoelen en giet het in een maatbeker. Bak de kip in olie goudbruin en laat het goed uitlekken. Giet het kruidenmengsel voorzichtig in hete olie, frituur het bruin en krokant en bedek hiermee de kip. Serveer de kip warm.

Ayam Kremes