Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Yamin Ayam

Eiermie met kip en paksoi in bouillon


Ingrediënten:

- 1 pak eiermie
- 1 paksoi
- 3 dl. kippenbouillon
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel gefruite knoflook
- 2 eetlepels bawang goreng
- halve theelepel sesamolie
- 1 eetlepel olie

Vulling:

- 150 gr. kipfilet
- 1 lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Meng de olie met de gefruite knoflook en ketjap manis en meng dit door de mie. Snijd de kip in kleine blokjes. Hak voor de vulling de knoflook fijn en snijd de lente-ui in ringen. Fruit dit even in de olie aan. Voeg de kip toe en bak het mee tot het van kleur is veranderd. Voeg de rest van de vulling toe en stoof de kip gaar. Snijd de paksoi in stukken en blancheer ze in kokend water. Verdeel de mie over kommen en leg de kip en paksoi er op. Schenk de hete kippenbouillon erbij en bestrooi het gerecht met de bawang goreng. Heet serveren.

Mie Yamin Ayam