Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pempek

Visballetjes met een hete zoetzure saus


Ingrediënten:

- 500 gr. tapiocameel
- 400 gr. makreel
- 50 ml. ijswater
- 2 eiwitten
- 1 theelepel ve-tsin
- zout naar smaak
- olie

Saus:

- 100 gr. gula bali
- 4 dl. water
- 5 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ebi
- 1 eetlepel asempasta
- zout

Bereiding:

Rooster de ebi en maal het fijn. Kook de rawits, maal ze fijn en pers de knoflook uit. Breng 4 dl. water aan de kook en los de gula bali daarin op. Voeg de overige ingrediënten voor de saus toe en roer het goed door. Houd de saus apart. Maak de vis schoon, verwijder de huid en graten en spoel de vis onder de kraan af. Hak het vlees zeer fijn en meng het met het ijswater. Voeg zout, eiwitten en ve-tsin toe en roer dit goed door. Voeg beetje bij beetje het tapiocameel toe en roer totdat er een glad deeg ontstaat, het mag niet kleverig zijn. Neem meer meel als het te nat is en meer water als het te droog wordt. Vorm balletjes van het beslag ter grootte van een pingpongbal en kook dit in heet water tot ze gaan drijven. Schep ze uit het water en laat ze goed uitlekken. Bak de balletjes kort voor het eten in de olie lichtbruin. Serveer de pempek met de saus.

Pempek