Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Smoor Samarinda

Gesmoorde kipkarbonades in ketjapsaus


Ingrediënten:

- 500 gr. kipkarbonades
- 8 dl. water
- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 daun salam
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel azijn
- nootmuskaat
- witte peper
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakken. Scheur de daun salam in stukken. Breng het water aan de kook en voeg de kip, daun salam, azijn, ketjap en zout toe. Verhit een beetje olie en fruit de knoflook en sjalotten en voeg het toe aan de kip. Roer het goed door en kook de kip gaar. Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Ayam Smoor Samarinda