Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam Bumbu Bali

Pittige blokjes kip en kippenvel aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenbout
- 1 theelepel limoensap
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 serehstengel
- 1 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- kwart theelepel djinten

Bereiding:

Leg de satehstokjes in water. Haal het vel voorzichtig van de kip en haal het vlees van de botten. Snijd het vlees in blokjes en snijd het vel in stukken. Meng het vlees en vel met zout en limoensap en laat het 30 min. staan. Schil de djahe en kunyit en maal de ketumbar fijn. Snijd de serehstengel, lomboks, sjalotjes, knoflook, djahe en kunyit klein en blend of maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de bumbu bij de kip, roer het goed door en laat een uur marineren. Rijg het vlees en het vel om en om aan satehstokjes en rooster de sateh op de barbecue gaar en mooi bruin van kleur.

Sateh Ayam Bumbu Bali