Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Bambu

Varkensvlees met bamboe in gebonden ketjapsaus


Ingrediënten:

- 350 gr. hamlappen
- 1 blik bambuscheuten
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels maizena
- 6 eetlepels olie
- 1 ui
- 2 eetlepels suiker
- ve-tsin
- zout

Bereiding:

Snijd de ui doormidden en dan in dunne plakjes. Snijd het vlees in smalle repen van ca. 8 cm. Snijd de bambu in smalle reepjes, bewaar het vocht. Maak van de helft van de ketjap, sherry, maizena en 2 eetlepels water een papje en roer dat door het vlees. Verwarm de olie en bak daarin onder geregeld omscheppen het vlees snel en mooi van kleur. Draai het vuur lager. Schep de bambu en de uien door het vlees en laat dit gaar worden. Roer dan de rest van de ketjap, het bambunat en de suiker door het gerecht. Proef en voeg naar smaak ve-tsin, ketjap, suiker of zout toe.

Babi Bambu