Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Opor Ayam Kering

Gestoofde kip in een dikke, kruidige kokossaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenbouten
- 7,5 dl. dunne santen
- 2,5 dl. dikke santen
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel asempasta
- 1 theelepel peperkorrels
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel djinten

Bereiding:

Kneus de serehstengel en rooster de kemirienoten, ketumbar, peperkorrels en djinten in een droge koekenpan. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de kunyit, laos en djahe en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg de sereh, daun salam en daun djeruk purut toe en bak dit totdat de blaadjes verkleurd zijn. Voeg de kip toe en bak de kip tot het van kleur veranderd is. Schenk de dunne santen bij de kip en laat het zachtjes koken tot de kip gaar is. Voeg dan de dikke santen toe en laat het stoven tot de saus is ingedikt.

Opor Ayam Kering