Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Buncis

Varkensvlees met sperziebonen

Babi Buncis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. hamlappen
- 500 gr. sperziebonen
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel maizena
- 1 eetlepel suiker
- peper
- zout
- 5 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Leg het vlees in een schaaltje. Vermeng de ketjap met maizena, suiker, peper, zout en 2 eetlepels water en laat het vlees ca. 15 min. in dit mengsel marineren. Breek de boontjes doormidden. Verwarm de olie, bak daarin onder geregeld omscheppen het vlees mooi van kleur. Draai het vuur lager en laat het vlees 5 min. bakken. Doe dan de boontjes er bij onder toevoeging van 1,5 dl. kokend water. Leg de deksel op de pan zodra het water kookt en laat vlees en boontjes gaar worden. Proef het gerecht en voeg desgewenst naar smaak ketjap, peper of zout toe.

Babi Buncis