Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Daging Cincang Pedis

Geroosterde pakketjes gevuld met pittig gehakt


Ingrediënten:

- 250 gr. rundergehakt
- 50 gr. champignons
- 1 ei
- 3 rode lomboks
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel asempasta
- bananenblad
- olie

Bumbu:

- 6 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- halve theelepel kencur
- zout naar smaak
- suiker naar smaak

Bereiding:

Snijd de 3 rode lomboks in ringen en de champignons in plakjes. Snijd voor de bumbu de lomboks en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie totdat het gaat geuren. Voeg de daun djeruk purut en de asempasta toe en roer het goed door. Meng het gehakt met het ei, de bumbu, lombok en champignons. Snijd het bananenblad in stukken en leg op elk stuk een paar lepels gehakt. Vouw het blad dicht, steek de uiteinden vast met cocktailprikkers en stoom de pakketjes 45 min. Leg ze daarna op een hete gril of op de barbecue en rooster de pakketjes tot het blad een beetje bruin wordt.

Pepes Daging Cincang Pedis