Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Buncis Dua

Varkensvlees met sperziebonen


Ingrediënten:

- 250 gr. varkensvlees
- 300 gr. sperziebonen
- 100 gr. uien
- 1 teen knoflook
- 1 bouillonblok
- 1 theelepel worcestersaus
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels allesbinder
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd het vlees in reepjes. Breng 7,5 dl. water aan de kook. Voeg het bouillonblokje en het vlees toe en laat het koken voor ca. 10 min. Af en toe afschuimen. Het gare vlees laten uitlekken, afkoelen en drogen. Zeef de bouillon. Sperziebonen schoonmaken, breken en beetgaar koken in de bouillon, ca. 7 min. Laten uitlekken en drogen. Het kookvocht apart houden. Uien in vieren delen en in smalle reepjes snijden. Olie verhitten, ui, knoflook en 1 theelepel sambal fruiten. Dan het vlees toevoegen, 3 tot 4 min. zachtjes bakken. Boontjes erbij voegen en enige malen omscheppen. Schenk door een zeef 2 dl. bouillon erbij, 2 min. zacht laten meekoken, worcestersaus erbij voegen en dan de allesbinder, het geheel goed mengen. Rijst of licht gebakken mie erbij serveren. Eventueel wat tauge toevoegen.

Babi Buncis Dua