Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Atjeh

Eiermie met lamsvlees en tauge

Mie Atjeh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. lamsvlees
- 100 gr. tauge
- 3,5 dl. runderbouillon
- 1 pak eiermie
- 1 tomaat
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 1 takje selderie
- 2 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel chilipoeder
- 2 theelepels zout
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 kardemompitten
- 3 cm. kunyit
- kwart theelepel djinten
- halve theelepel peper

Bereiding:

Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snijd het vlees in dunne repen. Snijd de sjalotten en lente-ui in ringen, de knoflook in plakjes, de tomaat in blokjes en hak de selderie fijn. Schil de kunyit, snijd de ingredienten voor de bumbu fijn en maal het tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu met de sjalotjes en knoflook tot het begint te geuren. Doe het vlees er bij en bak tot het van kleur verandert. Voeg de bouillon toe en stoof het vlees gaar tot het meeste vocht is verdampt. Schep de mie door het vlees. Voeg de selderie, lente-ui en zout toe en roerbak alles goed door. Voeg op het laatst de tauge, ketjap, tomaat en chilipoeder toe. Serveer de mie met kroepoek en een acar.

Mie Atjeh