Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Mata Roda

Gestoomde bananen omhuld met zoete cassave en kokos

Kue Mata Roda | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Gisela Schlechter


Ingrediënten:

- 500 gr. geraspte cassave
- 100 gr. geraspte kokos
- 100 gr. suiker
- 3 bakbananen
- 2 eetlepels maizena
- 1,5 theelepel zout
- groene en/of rode kleurstof
- bananenbladeren

Bereiding:

Meng de kokos met een halve theelepel zout, stoom het ca. 15 min. en spreid de kokos uit op een bord. Meng de cassave goed met de maizena, suiker en zout. Verdeel het in tweeën en geef elk deel een kleur. Neem wat cassave, druk het plat en leg er een banaan op. Rol de cassave om de banaan en druk het wat aan, zorg ervoor dat het goed omhuld is. Rol het in een stuk bananenblad en steek de uiteinden vast met een cocktailprikker. Maak de rest op deze manier en stoom de rolletjes in 15 tot 20 min. gaar. Laat de rolletjes wat afkoelen, haal ze uit de bladeren en rol ze door de kokos. Snijd de cassaverolletjes in plakken en serveer.

Kue Mata Roda