Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Cau Pudak Dua

Pittig gerecht van rijstvermicelli en varkensvlees

Babi Cau Pudak Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 300 gr. hamlappen
- brede rijstvermicelli
- ketjap
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal manis
- 2 rode lomboks
- 2 eetlepels taoco
- 2 theelepels djahe
- water
- 1 theelepel peper
- zout
- 4 eieren
- 2 lente-uitjes

Bereiding:

Snijd de lomboks fijn, kluts de eieren en pers de knoflook. Snijd het vlees in kleine blokjes, bestrooi het met wat zout, peper en voeg de knoflook bij. Roer dit goed door in een kom en laat het staan voor ca. 10 min. Kook de vermicelli gaar en laat het uitlekken. Bak de geklutste eieren en snijd deze in kleine reepjes, doe deze in een kom apart.

Bak het vlees in de wok samen met de lomboks en een beetje olie gaar en voeg de ketjap toe. Laat het aan de kook komen en voeg dan het water toe samen met de sambal, lente-uitjes, taoco en de djahe. Laat dit voor ca. 10 min. zachtjes stoven. Voeg eventueel wat water toe als het te veel gaat inkoken. Er moet genoeg saus overblijven. Meng de vermicelli met de saus en het vlees. Serveer met de reepjes ei.

Babi Cau Pudak Dua