Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kukus Kelapa Pandan

Gestoomde pandancake bedekt met jonge kokossliertjes


Ingrediënten:

- 225 gr. suiker
- 220 gr. bloem
- 200 gr. vers geraspte kokos
- 200 gr. boter
- 2 dl. santen
- 1 zak kelapa muda
- 3 eieren
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel pandanpasta
- halve theelepel zout

Bereiding:

Laat de kelapa muda in de zak ontdooien Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet een vorm, wat in de stoompan past, in met boter en bestuif het met een beetje bloem. Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder. Mix de boter tot het zacht en romig is en mix dan de pandanpasta en de suiker er door. Voeg al mixend één voor één de eieren toe, zorg dat elk ei goed is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Roer dan om en om met kleine beetje tegelijk de santen en de bloem door het eimengsel. Roer de geraspte kokos door het beslag.

Leg de jonge kokosslierten op de bodem van de vorm en giet het beslag er op. Klop de vorm een paar keer op de tafel zodat het deeg zich goed verdeelt. Wikkel het deksel van de stoompan in een schone theedoek zodat er geen condensdruppels op de cake vallen. Zet de vorm in de stoompan en stoom de cake in 45 min. gaar. Laat het 5 min. in de vorm afkoelen en stort hem dan op een taartrooster.

Kue Kukus Kelapa Pandan