Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bubur Sumsum Pisang Nangka

Pap met een zoete vruchtensaus van banaan en nangka


Ingrediënten:

- 50 gr. rijstmeel
- 5 dl. santen
- halve theelepel zout
- kwart theelepel vanille

Vruchtensaus:

- 100 gr. gula djawa
- 50 gr. suiker
- 2 dl. dikke santen
- 2 bananen
- nangka
- halve eetlepel maïzena
- halve theelepel zout
- kwart theelepel vanille

Bereiding:

Doe het rijstmeel in een kom, schenk er 1 dl. santen bij en roer tot het glad is. Doe de overige 4 dl. santen in een pan, voeg zout en vanille toe en breng het aan de kook. Schenk dit bij het rijstmeelmengsel en roer tot een glad geheel. Breng dit al roerend aan de kook tot een dikke pap. Laat het afkoelen.

Snijd de bananen in schuine plakjes en snijd de nangka in blokjes. Meng de maizena met een beetje water en roer dit goed door. Snijd of rasp de gula djawa fijn. Breng de dikke santen zachtjes aan de kook. Voeg de gula djawa, suiker, zout en vanille toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de bananen en nangka toe en bind de saus met de maïzena. Laat de saus volkomen koud worden. Voeg eventueel ijsblokjes toe. Serveer de vruchtensaus over de bubur.

Bubur Sumsum Pisang Nangka