Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kaki Naga Ayam Udang

Krokante snack van kippengehakt en garnalen


Ingrediënten:

- 250 gr. kipfilet
- 250 gr. gepelde garnalen met staart
- 5 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 1 ei
- 3 eetlepels bloem
- halve eetlepel oestersaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel bouillonpoeder
- halve theelepel peper
- halve theelepel zout

Paneren:

- 2 eieren
- panko

Bereiding:

Doe de kipfilet en een deel van de garnalen, zonder staart, in een blender. Voeg de overige ingrediënten toe en maal het tot een pasta. Vet je handpalmen in met wat olie en vorm ovale ballen van het gehakt. Neem de overgebleven garnalen en druk die in de bolle kant van de bal, laat de staart er uit steken. Druk in de spitse kant een ijsstokje en kneed het stevig om het stokje. Bestrijk de stoommand met olie, leg de ballen in het mandje en stoom ze in 25 min. gaar. Laat ze volledig afkoelen.

Klop de eieren los. Dompel de ballen in het ei en daarna door de panko. Herhaal dit eventueel nog een keer. De ballen moeten goed met panko bedekt zijn. Frituur de drakenpoten in hete olie bruin en krokant. Serveer met een saus naar keuze.

Kaki Naga Ayam Udang