Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tongseng Anak Domba

Gestoofd lamsvlees met kool in een pittige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. lamsvlees
- 200 gr. witte kool
- 2 tomaten
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 4 rode rawits
- 3 rode lomboks
- 1 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 2 daun djeruk purut
- 5 eetlepels ketjap manis
- sap van 1 limoen
- voldoende water

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel kunyit
- 1,5 theelepel peper
- zout naar smaak
- suiker naar smaak

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten, rawits en lomboks in ringen en de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten in blokjes en de kool in reepjes. Schil en kneus de laos en djahe. Snijd voor de bumbu de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu samen met de djahe, laos en daun djeruk purut tot het gaat geuren. Voeg het vlees toe en bak tot het vlees van kleur verandert. Schenk er water bij tot het vlees net onder staat. Stoof het vlees gaar en tot de saus is ingedikt. Bak de sjalotringen en de knoflookplakjes in olie licht aan. Voeg de rawits, lomboks, tomaten, kool en ketjap toe en bak alles goed door. Doe dit bij het vlees, breng het geheel op smaak met limoensap, zout, suiker en peper. Verwijder de laos, djahe en daun djeruk purut voor het opdienen.

Tongseng Anak Domba