Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Woku Dua

Kip gestoofd in een pittige saus


Ingrediënten:

- 750 gr. kip
- 4 dl. water
- 1 tomaat
- 1 lente-ui
- 1 serehstengel
- 5 daun djeruk purut
- 1 daun pandan
- 1 daun kunyit
- handvol daun kemangi
- sap van 1 citroen
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 7 rawits
- 3 rode lomboks
- 4 cm. kunyit
- 2 cm. djahe

Bereiding:

Wrijf de kip in met zout en citroensap en laat het een uur staan. Snijd de lente-ui in ringen en snijd de tomaat in parten. Kneus de serehstengel. Snijd de daun kemangi, daun kunyit en de daun pandan klein. Snijd de sjalotjes, rawits, lomboks, kunyit en djahe en maal de bumbu grof.

Verhit een beetje olie en fruit de bumbu met de sereh en de daun djeruk purut tot het geurig begint te ruiken. Voeg de kip, daun kemangi, daun pandan en daun kunyit toe en bak tot de kip van keur is veranderd. Giet het water er bij en kook de kip gaar. Voeg de tomaat en de lente-ui toe en laat het stoven tot de saus is ingedikt.

Ayam Woku Dua