Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Kuning

Pikante kip van de barbecue


Ingrediënten:

- 4 kippenpoten
- 2 dl. santen
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- sap van 1 limoen

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 2 cm. kunyit
- 6 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- zout

Bereiding:

Wrijf de kip in met limoensap en zout en laat het een half uur staan. Rooster de ketumbar en de kemirienoten in een droge koekenpan. Schil de djahe, laos en kunyit en snijd ze fijn. Snijd de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het samen met de sereh en djeruk purut tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en schep het geheel goed door. Voeg de santen toe, breng het aan de kook en stoof het tot de saus is ingedikt. Haal de kip uit de saus en rooster de kip op de barbecue of hete gril mooi bruin en gaar. Bestrijk de kip tijdens het roosteren met de saus.

Ayam Bakar Kuning