Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Lele Bumbu Rawit

Gefrituurde meerval bedekt met pittige kruiden


Ingrediënten:

- 500 gr. meerval
- 3 rode lomboks
- 1 teentje knoflook
- 2 belimbing wuluh
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel zout
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 10 rode rawits
- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de vis in moten en pers de knoflook uit. Wrijf de vis in met limoensap, knoflook en zout en laat dit 30 min. staan. Snijd de rawits, sjalotjes en knofook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Snijd de belimbing en lomboks in plakjes en fruit die even mee. Frituur de moten vis in voldoende olie gaar en krokant en laat het uitlekken. Leg de vis op een schaal en verdeel de bumbu er over heen.

Ikan Lele Bumbu Rawit