Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Cina

Geroosterde, zoete ribbetjes


Ingrediënten:

- 500 gr. ribbetjes
- 1,5 eetlepel honing
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- peper
- 6 eetlepels olie

Bereiding:

Was het vlees, droog het met keukenpapier en leg de ribbetjes daarna zo plat mogelijk op het aanrecht. Roer van honing, sherry, ketjap, suiker en weinig peper met wat water een dik papje. Bestrijk daarmee de bovenzijde van de ribbetjes. Leg de ribben met de bestreken kant naar beneden in een schaal, bestrijk de bovenzijde van het vlees en leg zo alle ribbetjes in de schaal. Doe een deksel op de schaal en zet deze 2 uur op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Bestrijk de ribbetjes daarna met olie en laat ze op het rooster van de barbecue of onder de grill, onder geregeld keren en bestrijken met olie, mooi gaar en bruin worden. Dien ze meteen op met rode gembersaus.

Babi Cina