Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sosis Solo Tiga

Gefrituurde rolletjes gevuld met kipfilet


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 6 dl. water
- 4 eieren
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel bouillonpoeder
- olie

Vulling:

- 500 gr. kipfilet
- 1 dl. water
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel suiker
- kwart theelepel peper
- zout naar smaak

Bereiding:

Kook de kipfilet gaar en snijd het in kleine stukjes. Snipper de sjalotjes en knoflook en maal het met de kemirienoten, suiker, peper en zout naar smaak tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de pasta tot het begint te geuren. Voeg de stukjes kipfilet en het water toe en breng het aan de kook. Laat de vulling afkoelen, blend het fijn en houd het apart.

Maak van de eieren, bloem, maïzena, bouillonpoeder en water een glad beslag en bak daarvan een aantal flensjes. Maak een papje van een beetje bloem en water. Leg op elk flensje een eetlepel vulling en vouw het dicht als een loempia. Plak de randen met het bloempapje dicht. Laat de sosis solo ca. 15 min. drogen en frituur ze daarna in hete olie goudbruin.

Sosis Solo Tiga