Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Martabak Manis Bandung

Dubbelgeslagen koek met pinda's, geraspte kaas en hagelslag


Ingrediënten:

- 300 gr. bloem
- 75 gr. suiker
- 5 gr. droge gist
- 5 dl. warme melk
- 3 eieren
- halve theelepel bakpoeder
- halve theelepel zout

Vulling:

- sesamzaadjes
- geraspte kaas
- geroosterde pinda's
- chocolade hagelslag
- gezoete gecondenseerde melk

Bereiding:

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Kluts de eieren en roer dit door het beslag. Giet dan de warme melk er bij en roer het goed door. Bedek de kom met een vochtige doek en laat het beslag 2 uur op een warme plek rijzen. Bak van het deeg dikke pannenkoeken op een middelhoog vuur. Bak de koek aan één kant totdat de bovenkant droog is en de onderkant mooi bruin. Bestrooi de bovenkant met sesam, geraspte kaas, pinda's, gecondenseerde melk en chocolade hagelslag naar smaak. Sla dan de koek dubbel en snijd het in stukken.

Martabak Manis Bandung