Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cenil

Gekleurde tapiocahapjes gerold in zoete kokos


Ingrediënten:

- 275 gr. tapiocameel
- 150 gr. kristalsuiker
- 100 gr. geraspte kokos
- 925 ml. kokend water
- halve theelepel zout
- 2 eetlepels kristalsuiker
- halve theelepel vanille
- rode kleurstof
- groene kleurstof

Bereiding:

Meng de geraspte kokos met 150 gr. suiker en leg dit uitgespreid op een groot bord. Meng het meel met de 2 eetlepels suiker en vanille, roer dit goed door en verdeel het in 2 porties. Neem 1 deel meel en roer hier beetje bij beetje het water door tot een papje. Voeg dan beetje bij beetje het andere deel meel aan toe en roer het goed door tot een glad deeg. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Kleur 1 deel groen, 1 deel rood en laat het andere deel wit.

Breng 1 liter water zachtjes aan de kook en zet een pan met koud water klaar. Neem 1 eetlepel deeg en rol het tussen je handen tot een dik, ovaal sliertje of vorm naar keuze. Doe het sliertje in het kokende water tot het boven komt drijven, laat het heel even doorkoken, schep het uit het hete water, spoel het in het koude water en rol het gelijk door de zoete kokos. Verwerk op deze manier de rest van het deeg.

Cenil