Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Kuning Udang Nanas

Garnalen met ananas in een pittige gele kokosmelksaus

Gulai Kuning Udang Nanas | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 15 grote garnalen
- 2 dl. santen
- 1 blikje ananas
- 2 tomaten
- 6 rode rawits
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel kunyit
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- korianderblaadjes

Bumbu:

- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode lombok
- 1 cm. djahe

Bereiding:

Kneus de serehstengel, snijd de tomaat in partjes en snijd de ananas in blokjes. Schil de djahe en snijd het fijn. Snipper de ui, knoflook en lombok en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu met de serehstengel in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de kunyit en de santen toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de garnalen, ananas, rawits en de tomaten toe en stoof de garnalen gaar. Breng het op smaak met zout en suiker en strooi voor het opdienen de korianderblaadjes over het gerecht.

Gulai Kuning Udang Nanas