Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Ayam Campur

Gestoofde kip met kikkererwten in kerriesaus


Ingrediënten:

- 1 kip
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 3 tomaten
- 1 blikje kikkererwten
- 2 selderijstengels
- 2 wortels
- 1 cm. djahe
- 1 kaneelstokje
- 4 kardemompeulen
- 1 steranijs
- 8 kerriebladeren
- 2 korianderblaadjes
- 3 theelepels kerriepoeder
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de kip en selderij in stukken. Snijd de ui, wortels en de tomaat klein, rasp de knoflook en de djahe. Fruit de ui, knoflook en de djahe in wat olie. Voeg de kerriebladeren, kaneelstokje, kardemom, steranijs en kerriepoeder toe en schep het door. Voeg de tomaat en kip toe. Voeg daarna zoveel water toe totdat de kip net onder staat en stoof de kip gaar. Voeg de selderij en de wortels toe en stoof ze beetgaar. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en warm ze goed door. Strooi korianderblaadjes over het gerecht voor het serveren.

Kari Ayam Campur