Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Brongkos Dua

Gestoomde zwarte rijst met kokosmelk en keluwaknoten


Ingrediënten:

- 400 gr. rijst
- 7 dl. santen
- 70 ml. water
- 3 hardgekookte eieren
- 3 serehstengels
- 2 daun salam
- 6 takjes kemangi
- 1 eetlepel asemwater
- 2 theelepels zout
- 4 eetlepels olie
- kroepoek

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 5 keluwak
- 2 theelepels ketumbar

Bereiding:

Pel de eieren, frituur ze in ruime, hete olie goudbruin en snijd ze doormidden, houd ze apart. Rits de kemangiblaadjes van de takjes. Neem van de sereh alleen het witte gedeelte en kneus dit. Week de keluwak in heet water en snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit samen met de sereh en daun salam in 4 eetlepels olie tot het begint te geuren. Voeg de rijst toe en roer alles goed door. Voeg de santen en het zout toe en kook totdat de rijst de santen heeft opgenomen. Roer het asemwater door de rijst en stoom de rijst in ca. 45 min. helemaal gaar. Bestrooi de nasi met de kemangi en serveer de kroepoek en de halve eieren bij de rijst.

Nasi Brongkos Dua