Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Babi Irian Jaya
Blokjes varkensvlees in een kruidige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 lombok
- 1 schijf djahe
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel sambal
- citroensap
- ketjap manis
- zout
- olie
Bereiding:
Vlees in blokjes snijden, zet dit in een marinade van ketjap, ketumbar, knoflook, sambal, zout, 1 eetlepel olie en citroensap. Sjalotjes fijnsnijden. Olie in de pan en fruit hierin de sjalotten, 1 knoflook, kemirienoten, peper, djahe, sereh tot het geurig ruikt en daarna het vlees erbij mengen. Goed omscheppen en laten sudderen tot het gaar is. Eventueel een kopje water bijvoegen en een eetlepel ketjap.
Babi Irian Jaya