Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Irian Jaya

Blokjes varkensvlees in een kruidige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 lombok
- 1 schijf djahe
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel sambal
- citroensap
- ketjap manis
- zout
- olie

Bereiding:

Vlees in blokjes snijden, zet dit in een marinade van ketjap, ketumbar, knoflook, sambal, zout, 1 eetlepel olie en citroensap. Sjalotjes fijnsnijden. Olie in de pan en fruit hierin de sjalotten, 1 knoflook, kemirienoten, peper, djahe, sereh tot het geurig ruikt en daarna het vlees erbij mengen. Goed omscheppen en laten sudderen tot het gaar is. Eventueel een kopje water bijvoegen en een eetlepel ketjap.

Babi Irian Jaya