Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Goreng Renyah

Gefrituurde tempeh in een krokant jasje


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- 2 dl. water
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 lente-ui
- 3 daun djeruk purut
- 5 eetlepels bloem
- 3 eetlepels rijstmeel
- 1,5 theelepel ketumbar
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels zout
- halve theelepel peper
- halve theelepel bakpoeder
- olie

Bereiding:

Snijd de lomboks en de lente-ui heel fijn en snijd de daun djeruk purut in hele dunne reepjes. Pers de knoflook uit en maal de ketumbar fijn. Meng 1 dl. water met het zout, knoflook en 1 theelepel ketumbar. Snijd de tempeh in plakken en leg ze een half uur in het water. Meng de bloem met rijstmeel, bakpoeder, halve theelepel ketumbar, zout, suiker en peper. Roer er beetje bij beetje 1 eetlepel olie en de rest van het water door tot je een glad beslag hebt. Voeg de lente-ui, daun djeruk purut en de lomboks toe en roer dit goed door. Giet de tempeh af, laat het uitlekken en doop de plakjes in het beslag. Verhit olie om te frituren en frituur de tempeh op hoog vuur mooi bruin van kleur.

Tempeh Goreng Renyah