Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Kentang Kering

Gefrituurde tempeh en aardappel in een pittige zoete saus

Tempeh Kentang Kering | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 100 gr. gula djawa
- 1 tempeh
- 4 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 1 aardappel
- 1 cm. djahe
- 3 eetlepels santen
- ketjap manis
- zout
- peper
- olie

Bereiding:

Rasp de gula djawa en los het op in een kopje heet water. Snijd de sjalotten en lomboks in ringen en hak de knoflook en djahe heel fijn. Snijd de tempeh in blokjes, bestrooi het met zout en frituur ze in hete olie bruin en krokant. Schil de aardappel, snijd het in blokjes en frituur het goudbruin. Fruit de sjalotten, knoflook, djahe en lomboks in hete olie tot het gaat geuren. Voeg de opgeloste gula djawa, zout, peper, ketjap en santen toe en breng alles aan de kook. Stoof het geheel tot een stroperige saus. Roer de tempeh en aardappelblokjes er door en serveer met witte rijst.

Tempeh Kentang Kering