Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Panggang Kunyit

Geroosterde gele kip uit de oven met een hete sambal


Ingrediënten:

- 1 kip
- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 2 theelepels kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Sambal:

- 10 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- ketjap manis naar smaak
- vissaus naar smaak
- sap van 1 limoen
- olie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de ketumbar en djinten in een droge koekenpan en maal het fijn. Schil en rasp de djahe en pers de knoflook uit. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Wrijf de kip droog en wrijf het in met de droge kruiden. Strooi ook wat in de buikholte en onder het vel. Stop de knoflook, djahe en de sjalotringen in de buikholte en onder het vel. Rooster de kip gaar en bruin.

Snijd de lomboks, rawits en sjalotten fijn en pers de knoflook. Verhit een beetje olie en fruit de knoflook en fijngesneden kruiden tot het begint te geuren. Schep dit in een kommetje en voeg vissaus en ketjap naar smaak toe. Roer als laatste het limoensap door de sambal. Serveer de kip samen met de sambal.

Ayam Panggang Kunyit