Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Ketjap

Gestoofd varkensvlees in ketjapsaus

Babi Ketjap | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. hamlappen
- 500 gr. speklappen
- 1,5 dl. ketjap manis
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 schijfjes djahe
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel sambal oelek
- 4 eetlepels olie

Bereiding:

Pers de knoflook en snijd de djahe fijn. Snijd de hamlappen in blokjes van 2 cm. en de speklappen in reepjes van 1,5 cm. Maak de olie zeer heet in een grote braadpan en bak het vlees in porties aan alle kanten aan (als de pan te vol is zal het vlees stoven in plaats van bruin worden). Schep het vlees op een bord. Pel de ui en hak hem fijn. Fruit de ui met de knoflook en djahe in dezelfde pan goudgeel en bak dan de sambal even mee. Voeg het vlees er weer bij met de rest van de ingredienten. Breng het aan de kook en laat het daarna op een heel laag vuur ongeveer 1,5 uur afgesloten zachtjes stoven tot het vlees helemaal gaar is. Schep het teveel aan vet van de saus en serveer meteen.

Babi Ketjap