Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Ketjap Dua

Gestoofde karbonade en spek in ketjapsaus


Ingrediënten:

- 500 gr. karbonade
- 4 speklappen
- 4 eetlepels olie
- 3 eetlepels water
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- halve theelepel peper
- 4 schijven djahe
- 1 theelepel gemberpoeder
- 3 eetlepel azijn
- 5 eetlepels ketjap manis
- zout

Bereiding:

Pers de knoflook, snipper de uien en rasp de djahe. Snijd het vlees in blokjes en het spek in reepjes. Bestrooi het met peper en zout, gemberpoeder en een scheutje ketjap. Laat dit ca. 2 uur trekken. Doe de olie in de wok en bak het vlees aan. Steeds kleine beetjes in de wok doen, anders gaat het vlees koken. Doe de uien en de knoflook in de pan en bak dit even mee. Voeg nu het water, djahe, azijn en de ketjap toe. Laat het vlees ca. 20 min. sudderen met eventueel een deksel op de wok. Haal na 20 min. de deksel eraf en laat de saus wat indikken. Dit gerecht is het lekkerst als men het 1 dag van tevoren klaarmaakt.

Babi Ketjap Dua