Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ramen Goreng Bumbu Kari

Pittige mie met tahu, tomaat en komkommer


Ingrediënten:

- 150 gr. mie
- 100 gr. tahu
- 2 groene lomboks
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 ei
- 1 lente-ui
- 1 komkommer
- 1,5 eetlepel sambal lampung
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel ketjap asin
- 2 theelepels kerrie
- olie

Bereiding:

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit ruim olie. Snijd de tahu in repen en frituur ze goudbruin, laat het goed uitlekken. Hak de ui fijn, snijd 1 tomaat in blokjes en de andere in plakjes. Snijd de lente-ui en de lomboks in ringen. Snijd de komkommer door midden en verwijder de zaadjes. Snijd de ene helft in blokjes en de andere in plakjes. Klop het ei los. Fruit de ui glazig en voeg dan de kerrie en de blokjes tomaat toe. Roerbak tot de tomaat uit elkaar valt. Voeg de sambal, ketjap asin, ketjap manis en de mie toe en schep het goed door elkaar. Roer het ei door het gerecht en bak het ei tot het is gestold. Voeg de tahu toe en bestrooi het gerecht met de lente-ui, blokjes komkommer en lomboks. Serveer het geheel met de plakjes tomaat en komkommer.

Ramen Goreng Bumbu Kari