Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Soto Jamur

Kippensoep met eiermie, paksoi en champignons


Ingrediënten:

- 500 gr. kip
- 150 gr. champignons
- 150 gr. tauge
- 1 ltr. water
- 1 pak eiermie
- 1 paksoi
- 1 lente-ui
- bawang goreng

Bumbu:

- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 cm. djahe
- 3 eetlepels ketjap asin
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de paksoi in smalle repen en blancheer dit en de tauge in heet water. Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de kip in het water met een beetje zout gaar. Rafel het vlees met twee vorken uit elkaar en kook de bouillon in tot je een halve ltr. over houdt. Hak de ui fijn en rasp de knoflook en de djahe. Fruit dit in wat olie tot het begint te geuren. Voeg dit samen met de champignons toe bij de bouillon en breng het weer aan de kook. Breng het geheel op smaak met ketjap, peper en zout. Verdeel de groente over kommetjes, leg daarop de mie en de kip. Giet de bouillon er bij en bestrooi het gerecht met bawang goreng en fijngesneden lente-ui.

Mie Soto Jamur