Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Lado Mudo

Sambal op basis van groene tomaten met zoute visjes


Ingrediënten:

- 5 groene lomboks
- 8 sjalotten
- 4 groene tomaten
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels ikan teri
- 4 eetlepels olie
- zout naar smaak

Bereiding:

Hak de tomaten en lomboks grof en snipper de sjalotten fijn. Week de ikan teri in warm water, spoel ze af, droog ze goed en snijd ze grof. Stoof de lomboks en de tomaten in een beetje water gaar en pureer het. Verhit de olie en frituur de ikan teri krokant. Schep het uit de pan en laat ze uitlekken. Fruit in dezelfde olie de sjalotten tot het glazig ziet en voeg de tomatenpuree toe. Voeg de ikan teri toe, schep het door en roer tot de sambal de gewenste dikte heeft bereikt. Breng het geheel op smaak met zout en limoensap.

Sambal Lado Mudo