Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lawar Ayam Kacang Panjang

Roerbak van kip, tauge, kokos en kouseband


Ingrediënten:

- 1 kipfilet
- 50 gr. geraspte kokos
- 50 gr. tauge
- 8 slierten kouseband
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 1 eetlepel limoensap
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 1 cm. djahe
- 1 cm. kencur
- 1 eetlepel gula bali
- 1 theelepel trassi
- halve theelepel peper
- halve theelepel ketumbar
- zout naar smaak

Bereiding:

Kook de kipfilet gaar en rafel het met twee vorken uit elkaar. Snijd de kouseband in stukken, de lombok in schuine ringen, de sjalotten in ringen en de knoflook in plakjes. Kook de kouseband beetgaar en blancheer de tauge in heet water. Fruit de sjalotten en de knoflook en houd dit apart. Snijd voor de bumbu de sjalotjes, knoflook, lomboks en sereh fijn. Schil de djahe en kencur en snijd het fijn. Verwijder de nerf van de djeruk purut en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het begint te geuren. Voeg de groente, kip en de geraspte kokos toe. Schep alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap. Bestrooi het gerecht met de lombokringen, de gefruite sjalotjes en knoflook.

Lawar Ayam Kacang Panjang