Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Oseng Tempeh Cabe Hijau

Gestoofd rundvlees en tempeh in een hete saus


Ingrediënten:

- 250 gr. rundvlees
- 250 gr. tempeh
- 100 gr. tomaten
- 6 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 5 groene lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 3 cm. laos
- 2 daun salam
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel bruine suiker
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- water
- olie om te frituren

Bereiding:

Kook het vlees in voldoende water met zout gaar. Haal het vlees uit het water zodra het gaar is, laat het afkoelen en snijd het in dobbelstenen. Bewaar de bouillon. Snijd de tempeh in dobbelstenen en frituur ze goudbruin. Laat het goed uitlekken op keukenpapier. Snijd de knoflook in dunne plakjes, snijd de sjalotten en de lomboks in ringen. Kneus de laos en snijd de tomaten in blokjes.

Fruit de sjalotten en de knoflook in een beetje olie tot het begint te geuren. Voeg de lomboks, laos, tomaten en daun salam toe en bak alles even mee. Voeg het vlees en de tempeh toe en schep het geheel goed door. Voeg de ketjap en de bruine suiker toe en roer alles goed door. Schenk de bouillon er bij, breng het aan de kook en laat het stoven totdat de saus de gewenste dikte heeft gekregen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Oseng Tempeh Cabe Hijau