Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Ketjap Lima

Gestoofde speklapjes in ketjapsaus

Babi Ketjap Lima | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 8 speklappen
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 schijf laos
- 1 schijf djahe
- sambal manis
- peper
- zout

Bereiding:

Rasp de djahe en laos. Snijd de speklappen in stukjes. Wrijf ze in met peper, zout en ketjap en laat dit minimaal een half uur marineren. Snipper de uien en fruit ze glazig. Voeg het spek en de marinade toe en laat dit alles op een laag vuur smoren. Voeg naar eigen smaak de kruiden toe. Laat het geheel nog even pruttelen tot het vlees gaar is. Als het te droog wordt dan wat water toevoegen.

Babi Ketjap Lima