Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Daging Empat

Rundvlees gestoofd in een zoete ketjapsaus


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 2,5 dl. water
- 2 cm. laos
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 5 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 3 kemirienoten
- kwart theelepel trassi
- zout naar smaak

Garnering:

- 1 theelepel peperkorrels
- 1 theelepel djinten
- 1 eetlepel bawang goreng

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de knoflook, djahe en sjalotten fijn. Kneus de laos en de sereh en maal de bumbu tot een pasta en meng het met het vlees. Voeg de laos, sereh en daun salam toe en kneed het goed door. Doe de olie in een wok en bak het vlees tot het van kleur verandert. Voeg de ketjap en het water toe en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees gaar en laat de saus goed inkoken. Rooster de peper en djinten in een droge koekenpan, stamp het fijn en strooi dit samen met de bawang goreng over het gerecht.

Smoor Daging Empat