Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Hati Ayam Bakar

Geroosterde rijst met kippenlevertjes in bananenblad


Ingrediënten:

- gekookte rijst
- bananenblad
- cocktailprikkers

Vulling:

- 100 gr. kippenlevers
- 1 tempeh
- 1 kop water
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel peper
- ketjap manis naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Snijd het bananenblad in stukken. Snijd de tempeh in blokjes, snijd de lente-uitjes in ringen en snijd de kippenlevers in stukken. Pers de knoflook. Fruit de knoflook en de lente-uitjes in de olie tot het gaat geuren. Voeg de tempeh en de kippenlevers toe en bak tot de levers van kleur veranderd zijn. Voeg de ketjap, water, zout en peper toe en stoof de levers gaar.

Leg 2 eetlepels rijst op een stuk bananenblad en druk het plat. Leg een eetlepel vulling op de rijst en rol het stevig tot een rol. Maak de uiteinden dicht met een cocktailprikker. Rooster de pakketjes op de barbecue, of in de grilpan tot de buitenkant bruin en geblakerd is.

Nasi Hati Ayam Bakar