Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Ikan Patin

Pittige vissoep van pangasius


Ingrediënten:

- 400 gr. pangasius
- 8 dl. water
- 8 rode rawits
- 5 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 4 groene tomaten
- 3 serehstengels
- 4 daun djeruk purut
- 3 daun salam
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tomaten, knoflook en de sjalotten in dunne plakken. Kneus de sereh, rasp de kunyit en snijd de nerven uit de daun djeruk purut. Snijd de vis in dikke moten en marineer het met zout en limoensap. Breng het water aan de kook met de sjalotten, knoflook, djahe, rawits, kunyit, daun djeruk purut, daun salam en de sereh. Laat dit een half uur zachtjes koken. Voeg de vis, zout, suiker, tomaten en limoensap toe en stoof de vis gaar.

Sop Ikan Patin