Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Jagung

Soep met mais en kip


Ingrediënten:

- 200 gr. kip
- 1 ltr. kippenbouillon
- 1 blik mais
- 2 lente-uitjes
- 2 stengels selderij
- 2 eieren
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel maïzena
- 1 theelepel sherry
- 5 druppels sesamolie
- zout naar smaak
- peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de lente-uitjes in ringen, hak de selderij fijn en leng de maïzena aan met een beetje water. Kluts de eieren. Ontbeen de kip, snijd het vlees in stukjes en besprenkel het met de sherry en de sesamolie, laat het 15 min. marineren. Breng de bouillon met peper en zout aan de kook en voeg de kip toe. Kook de kip gaar en voeg dan de mais, ketjap, lente-ui en selderij toe. Roer het goed door en bind de soep met de aangemaakte maïzena. Roer vlak voor het opdienen de eieren erdoor en serveer de soep heet.

Sop Jagung