Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Setup Nanas Karamel

Drankje van ananas met een lichte karamelsaus


Ingrediënten:

- 100 gr. suiker
- 225 ml. heet water
- 1 ananas
- 1 cm. djahe
- 3 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel limoensap
- zout
- ijsblokjes

Bereiding:

Kneus de djahe. Schil de ananas, wrijf het in met zout en laat het 10 min. rusten. Snijd de ananas in stukjes. Laat de suiker in een pan smelten tot het lichtbruin van kleur is. Giet een beetje heet water al roerend met een houten lepel bij de karamel en laat de suiker oplossen. Voeg de kruidnagels, kaneel, djahe en een beetje zout toe. Roer het goed door en draai het vuur laag. Voeg de ananas en de rest van het water toe en laat het 5 min. stoven. Voeg het limoensap toe en laat het geheel afkoelen. Stamp voor het opdienen het ijs fijn. Doe wat ananas en saus in een glas en vul het aan met het ijs. Serveer het drankje ijskoud.

Setup Nanas Karamel