Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Tahu Masak Taoco

Gestoofde garnalen met tofu en zwarte bonensaus


Ingrediënten:

- 300 gr. tahu
- 150 gr. garnalen
- 125 gr. mais
- 2,5 dl. dunne santen
- 3 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 3 groene lomboks
- 3 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 1 tomaat
- 3 eetlepels taoco
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels maizena
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes en frituur ze goudbruin, laat het uitlekken in een vergiet. Leng de maizena aan met een beetje water en roer het goed door, houd dit apart. Ontvel de tomaat en snijd het in stukjes. Hak de sereh fijn, snijd de lomboks en de sjalotten in ringen en pers de knoflook uit. Fruit dit in 3 eetlepels olie kort aan. Voeg de garnalen en de taoco toe en schep het door tot de garnalen van kleur veranderen. Voeg de mais, tahu en de blokjes tomaat toe en schep het goed door. Voeg de santen, ketjap, peper en zout toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Bind de saus met de aangelengde maizena.

Udang Tahu Masak Taoco