Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Jamur Tiram Pedis

Gestoomde pakketjes met oesterzwammen


Ingrediënten:

- 250 gr. oesterzwammen
- 25 gr. daun kemangi
- 75 ml. dikke santen
- 8 rode rawits
- 1 tomaat
- 2 daun salam
- 2 eetlepels olie
- bananenblad

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel trassi
- halve theelepel suiker
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de oesterzwammen in stukken. Ontvel de tomaat, snijd het in stukken en snijd de daun salam in vieren. Snijd de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de oesterzwammen, tomaat, hele rawits, daun kemangi, zout, peper en santen toe en breng het geheel aan de kook. Snijd het bananenblad in 8 stukken, leg op elk stuk een daun salam en verdeel het paddenstoelenmengsel over de bananenbladeren. Rol ze strak op en steek de uiteinden met cocktailprikkers vast en stoom de pakketjes in 15 min. gaar.

Pepes Jamur Tiram Pedis