Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Pepes Jamur Tiram
Gestoomde oesterzwammen in bananenblad
Ingrediënten:
- 100 gr. oesterzwammen
- limoensap
- bananenbladeren
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 5 rode rawits
- 5 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snipper de sjalotten, knoflook, lomboks en rawits fijn. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Snijd de oesterzwammen in repen. Meng de oesterzwammen door de bumbu, voeg limoensap toe en roer alles goed door elkaar. Snijd het bananenblad in stukken en verdeel het mengsel over de bladeren. Rol de bladeren op, maak de uiteinden vast met cocktailprikkers en stoom de pakketjes in 30 min. gaar.
Pepes Jamur Tiram