Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Jamur Tiram

Gestoomde oesterzwammen in bananenblad


Ingrediënten:

- 100 gr. oesterzwammen
- limoensap
- bananenbladeren

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 5 rode rawits
- 5 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snipper de sjalotten, knoflook, lomboks en rawits fijn. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Snijd de oesterzwammen in repen. Meng de oesterzwammen door de bumbu, voeg limoensap toe en roer alles goed door elkaar. Snijd het bananenblad in stukken en verdeel het mengsel over de bladeren. Rol de bladeren op, maak de uiteinden vast met cocktailprikkers en stoom de pakketjes in 30 min. gaar.

Pepes Jamur Tiram